Nijland Overkappingen:

Waar Natuur en Vakmanschap Samenkomen.

Over Nijland Overkappingen


Ben je op zoek naar een hoogwaardige overkapping, stijlvolle schuur, gebinten of diversen? Dan ben je bij Nijland Overkappingen aan het juiste adres.

Wij onderscheiden ons door te werken met verantwoord gekapt hout, rechtstreeks uit duurzaam beheerde bossen van landgoederen en boseigenaren hier uit de buurt. Door zorgvuldig te selecteren tijdens het vellen, zien wij precies welke bomen geschikt zijn voor onze projecten of om te verkopen aan derden. Onze houtzagerij stelt ons in staat om dit hout op maat te verzagen, met aandacht voor detail en vakmanschap.

Bij Nijland Overkappingen streven we naar uitzonderlijke kwaliteit, en dat begint al bij het gebruik van traditionele pen-en-gatverbindingen. Dit resulteert in prachtige, degelijke constructies die getuigen van vakmanschap en duurzaamheid.

NIJLAND OVERKAPPINGEN

Onze Houtzagerij


Met onze houtzaag-machine zagen wij van boomstammen, balken en planken. Ook verkopen wij gezaagd Douglas, Lariks en Eiken hout. Je kunt dan jouw gewenste maten hout bestellen en wij zagen deze dan op maat en leggen het klaar, zodat jij je eigen project kunt maken. Wij kunnen producten zagen tot 8,5m. Ook is het mogelijk om andere soorten hout te leveren. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Heb jij zelf gekapte bomen liggen? dan zagen wij jouw gekapte bomen tot balken en planken op maat.

NIJLAND OVERKAPPINGEN

Onze Geschiedenis


Op Reggesteyn heb ik toen der tijd timmeren gekozen als beroepskeuze, omdat ik liever met mijn handen werkte dan in de schoolbanken zat.
 
Geleidelijk aan begonnen we in de avonduren en op zaterdagen met het dunnen van bossen, het zagen van brandhout en het kloven ervan. In plaats van vakken te vullen in de supermarkt, verdienden we ons geld op deze wijze. Wat begon als een bescheiden onderneming groeide al snel uit tot een aanzienlijke handel. Op dat moment nam ik de beslissing om mijn baan als timmerman op te geven, want naast het kappen en verhandelen van brandhout begonnen we ook met het maken van overkappingen etc.

Het begon allemaal met een project voor een familielid, vervolgens voor de buurman, en zo rolden we van het ene project in het andere. Met een groeiend aantal eigen projecten was de logische stap om ons eigen bedrijf te starten: Nijland Houtzagerij en Overkappingen. Op dat moment had ik al een stevige basis in de bosbouw en besefte ik dat ik graag mijn eigen houtproducten uit het bos wilde halen en zagen voor eigen gebruik zoals voor overkappingen en gebinten.

Met passie voor het vak hebben we door de jaren heen Nijland Overkappingen opgebouwd tot wat het vandaag is: een bloeiend bedrijf dat vakmanschap, duurzaamheid en liefde voor hout combineert in elk project dat we realiseren.

Nijland Overkappingen

Benieuwd naar onze diensten?
Laten we kennis maken!


Heb je vragen of wil je meer informatie over één van onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Contact informatie